Hur man lägger till musik till Instagram Story

Skapade 1 april, 2024
instagram story musik

I dagens digitala tidsålder har sociala medieplattformar blivit en integrerad del av våra liv. Instagram, i synnerhet, har vunnit enorm popularitet för sina visuella berättande. En av de mest engagerande funktionerna på Instagram är möjligheten att lägga till musik till dina berättelser. Oavsett om du vill sätta stämningen, uttrycka dig själv eller bara underhålla dina följare, kan lägga till musik ta dina Instagram-berättelser till nästa nivå. I den här artikeln kommer jag att guida dig genom processen att lägga till musik till din Instagram-berättelse med den inbyggda musikfunktionen, samt hur du lägger till din egen musik med appar från tredje part.

Varför lägga till musik till din Instagram-berättelse?


Musik har en kraftfull inverkan på våra känslor och kan förbättra den övergripande upplevelsen av din Instagram-berättelse. Det kan förvandla ett vardagligt ögonblick till ett minnesvärt och skapa en förbindelse med din publik. Genom att lägga till musik till din Instagram-berättelse kan du sätta tonen, framkalla vissa känslor och göra ditt innehåll mer engagerande och underhållande. Oavsett om du delar en reseupplevelse, visar upp en ny produkt eller helt enkelt fångar ett dagligt ögonblick, kan musik ge din berättelse en extra touch av kreativitet och autenticitet.

Hur man lägger till musik till Instagram-berättelsen med den inbyggda musikfunktionen

Instagram har gjort det otroligt enkelt att lägga till musik till dina berättelser med sin inbyggda musikfunktion. Så här kan du göra det:

 1. Öppna Instagram-appen på din mobila enhet och svep åt höger för att komma åt kameran.
 2. Ta ett foto eller en video för din berättelse, eller välj en från din kamerarulle.
 3. Tryck på klistermärkeikonen högst upp på skärmen.
 4. Välj klistermärket "Musik" från de tillgängliga alternativen.
 5. Sök efter en låt eller bläddra igenom de olika kategorierna och spellistorna.
 6. När du har hittat önskad låt kan du förhandsgranska den genom att trycka på den.
 7. Justera längden på låten genom att dra reglaget åt vänster eller höger.
 8. Anpassa musikdekalens utseende genom att trycka på den och välja olika stilar.
 9. Flytta och ändra storlek på musiketiketten till önskad plats i din berättelse.
 10. Tryck på "Klar" för att lägga till musiken i din Instagram-berättelse.

Genom att använda den inbyggda musikfunktionen kan du enkelt hitta populära låtar, utforska olika genrer och lägga till en touch av anpassning till din Instagram-berättelse.

Lägga till din egen musik till Instagram-berättelsen med appar från tredje part

Om du vill lägga till din egen musik till din Instagram-berättelse kan du använda tredjepartsappar som tillhandahåller denna funktionalitet. Här är några populära appar som låter dig lägga till din egen musik till din Instagram-berättelse:

 1. Spotify: Med över miljontals låtar i sitt bibliotek är Spotify ett utmärkt val för att lägga till din egen musik till din Instagram-berättelse. Skapa helt enkelt en spellista med låtarna du vill använda och spara den på Spotify. Öppna sedan Instagram-appen, svep åt höger för att komma åt kameran och följ samma steg som nämnts tidigare för att lägga till ett musikklistermärke. Tryck på alternativet "Mer" och välj Spotify för att välja din sparade spellista.
 2. SoundCloud: SoundCloud är en annan populär plattform för att upptäcka och dela musik. Det låter dig ladda upp dina egna spår eller utforska den stora samlingen av användargenererat innehåll. För att lägga till din egen musik från SoundCloud till din Instagram-berättelse, öppna SoundCloud-appen, välj spåret du vill dela, tryck på delningsikonen och välj alternativet "Instagram Stories".
 3. InShot: InShot är en mångsidig videoredigeringsapp som erbjuder en rad funktioner, inklusive möjligheten att lägga till musik till dina videor. Du kan importera din egen musik från enhetens bibliotek eller välja från appens samling. När du har redigerat din video i InShot kan du spara den i din kamerarulle och sedan ladda upp den till din Instagram-berättelse.

Det här är bara några exempel på de många tredjepartsappar som finns tillgängliga som låter dig lägga till din egen musik till din Instagram-berättelse. Utforska olika alternativ och hitta det som passar dina behov och preferenser.

Steg för att lägga till din egen musik till Instagram-berättelsen


Nu när du är bekant med den inbyggda musikfunktionen och tredjepartsappar, låt oss gå igenom stegen för att lägga till din egen musik till din Instagram-berättelse:

 1. Välj den musik du vill lägga till i din Instagram-berättelse och se till att den är sparad på din enhet eller i appen du använder.
 2. Öppna Instagram-appen på din mobila enhet och svep åt höger för att komma åt kameran.
 3. Ta ett foto eller en video för din berättelse, eller välj en från din kamerarulle.
 4. Tryck på klistermärkeikonen högst upp på skärmen.
 5. Välj klistermärket "Musik" från de tillgängliga alternativen.
 6. Istället för att använda den inbyggda musikfunktionen, tryck på alternativet "Min musik" eller "Anpassad".
 7. Välj källan från vilken du vill lägga till din egen musik (t.ex. Spotify, SoundCloud, InShot).
 8. Välj den specifika låten eller spellistan du vill lägga till i din Instagram-berättelse.
 9. Anpassa musikdekalens utseende genom att trycka på den och välja olika stilar.
 10. Flytta och ändra storlek på musiketiketten till önskad plats i din berättelse.
 11. Tryck på "Klar" för att lägga till din egen musik till din Instagram-berättelse.
 12. Genom att följa dessa steg kan du lägga till din egen musik och visa upp din personliga smak och stil i dina Instagram-berättelser.

Felsökningstips för att lägga till musik till Instagram-berättelsen


Ibland kan du stöta på problem eller svårigheter när du lägger till musik till din Instagram-berättelse. Här är några felsökningstips som hjälper dig att övervinna vanliga utmaningar:

 • Uppdatera din app: Se till att du har den senaste versionen av Instagram-appen installerad på din enhet. Uppdateringar inkluderar ofta buggfixar och förbättringar som kan lösa eventuella problem med att lägga till musik i dina berättelser.
 • Kontrollera din internetanslutning: En stabil internetanslutning är avgörande för att komma åt musikbiblioteket och lägga till musik till din Instagram-berättelse. Se till att du är ansluten till ett tillförlitligt Wi-Fi-nätverk eller har en stark mobildataanslutning.
 • Rensa cache och data: Om du upplever ihållande problem med att lägga till musik kan det hjälpa att rensa cacheminnet och data från Instagram-appen. Gå till enhetens inställningar, hitta Instagram-appen och rensa cacheminnet och data. Observera att detta kommer att logga ut dig från appen, så se till att du kommer ihåg dina inloggningsuppgifter.
 • Starta om din enhet: Ibland kan en enkel omstart lösa tillfälliga fel och återställa appens funktionalitet. Stäng av enheten, vänta i några sekunder och slå sedan på den igen.
 • Kontakta Instagram-support: Om inget av ovanstående felsökningstips fungerar kan du kontakta Instagram-supporten för ytterligare hjälp. De kanske kan ge specifika lösningar eller insikter om problemet du står inför.

Genom att följa dessa felsökningstips kan du säkerställa en smidig och problemfri upplevelse när du lägger till musik till din Instagram-berättelse.

instagram story musik 2

Kreativa sätt att använda musik i din Instagram-berättelse


Nu när du vet hur du lägger till musik till din Instagram-berättelse, låt oss utforska några kreativa sätt att få ut det mesta av den här funktionen och förbättra ditt berättande:

 1. Soundtrack för reseäventyr: Om du delar med dig av dina reseupplevelser, kan lägga till musik transportera din publik till destinationen och förstärka känslorna som fångas i dina foton och videor. Välj låtar som återspeglar stämningen och atmosfären på platsen du besöker.
 2. Framhäv produktegenskaper: Om du visar upp en produkt eller tjänst kan musik hjälpa till att skapa en fängslande och engagerande historia kring den. Använd optimistiska och energiska låtar för att lyfta fram produktens egenskaper och fördelar, eller välj ett spår som passar varumärkets identitet.
 3. Känslomässigt berättande: Musik har kraften att framkalla känslor och skapa en djupare kontakt med din publik. Använd den för att förstärka den känslomässiga effekten av dina berättelser, oavsett om du delar en personlig anekdot, ett hjärtligt budskap eller en motiverande berättelse.
 4. Bakom kulisserna ögonblick: Musik kan lägga till ett roligt och lekfullt inslag till bakom kulisserna innehåll. Välj medryckande låtar eller optimistiska låtar som ackompanjerar dina bakom-kulisserna-videor, vilket ger din publik en inblick i din kreativa process eller dagliga rutin.
 5. Interaktiva upplevelser: Experimentera med interaktiva element i din Instagram-berättelse genom att använda musik. Du kan till exempel be din publik att gissa låten som spelas i bakgrunden eller skapa en omröstning som ber dem att välja sitt favoritspår.

Genom att integrera musik kreativt i dina Instagram-berättelser kan du engagera din publik, göra ditt innehåll mer minnesvärt och sticka ut från mängden.

Juridiska överväganden när du lägger till musik till Instagram-berättelsen


Även om att lägga till musik till din Instagram-berättelse kan vara ett bra sätt att förbättra ditt innehåll, är det viktigt att vara medveten om de juridiska övervägandena och potentiella upphovsrättsfrågor. Här är några viktiga punkter att tänka på:

Upphovsrättsintrång: Att använda upphovsrättsskyddad musik utan tillstånd kan leda till upphovsrättsintrång. Det är viktigt att respektera artisters och kreatörers rättigheter genom att skaffa de nödvändiga licenserna eller tillstånden innan du använder deras musik i dina Instagram-berättelser.

Royaltyfri musik: För att undvika upphovsrättsproblem kan du använda royaltyfri musik, vilket är musik som är licensierad för specifik användning utan behov av individuella tillstånd. Det finns flera plattformar som erbjuder ett brett utbud av royaltyfri musik, som Soundstripe, Epidemic Sound och Artlist.

Licensavtal: Om du vill använda populära låtar i dina Instagram-berättelser kan du behöva skaffa licensavtal med respektive rättighetsinnehavare. Det kan innebära att man kontaktar artisten eller deras skivbolag för att förhandla om villkoren för att använda sin musik.

Tillskrivning: När du använder musik som kräver tillskrivning, se till att kreditera artisten eller källan på lämpligt sätt i din Instagram-berättelse. Detta kan göras genom att nämna artistens namn, inklusive en länk till deras webbplats eller sociala medieprofil, eller genom att använda rätt taggar och hashtags.

Det är avgörande att utbilda dig själv om lagligheten med att använda musik i dina Instagram-berättelser och se till att du följer relevanta upphovsrättslagar och förordningar. Att ignorera dessa överväganden kan resultera i juridiska konsekvenser och skada din onlinenärvaro.

Alternativ till att lägga till musik till Instagram-berättelsen


Om det inte är möjligt eller lämpligt för ditt innehåll att lägga till musik till din Instagram-berättelse, finns det alternativa sätt att förbättra ditt berättande och engagera din publik. Här är några idéer:

Ljudeffekter: Istället för musik kan du lägga till ljudeffekter för att lägga till djup och atmosfär till din Instagram-berättelse. Oavsett om det är ljudet av vågor som slår, fåglar som kvittrar eller en dörr som öppnas, kan ljudeffekter skapa en mer uppslukande upplevelse för din publik.

Voiceover: Överväg att använda din egen röst eller en berättarröst för att ge sammanhang och berättande till din Instagram-berättelse. Detta kan vara särskilt effektivt för självstudier, bakom-kulisserna-videor eller berättande innehåll.

Bildtexter och text: Använd bildtexter och textöverlägg för att förmedla ditt budskap och engagera din publik. Du kan experimentera med olika typsnitt, färger och animationer för att göra din text visuellt tilltalande och fånga uppmärksamhet.

Visuella effekter: Utforska de olika visuella effekterna och filtren som finns på Instagram för att förstärka dina berättelsers visuella tilltalande. Från bumeranger till superzoom, det finns olika alternativ för att lägga till en touch av kreativitet och unikhet till ditt innehåll.

Kom ihåg att nyckeln är att experimentera och hitta alternativa sätt att göra dina Instagram-berättelser engagerande och minnesvärda, även om musik inte är det primära fokus.

Slutsats


Att lägga till musik till din Instagram-berättelse kan lyfta ditt berättande och engagera din publik på ett unikt sätt. Oavsett om du väljer att använda den inbyggda musikfunktionen eller lägga till din egen musik genom appar från tredje part, är möjligheterna oändliga. Kom ihåg att överväga de juridiska aspekterna och upphovsrättsfrågorna när du använder musik, och utforska alternativa metoder för att förbättra dina Instagram-berättelser om musik inte är lämplig för ditt innehåll. Med dessa tips och tekniker kan du skapa fängslande och minnesvärda Instagram-berättelser som lämnar ett bestående intryck på dina följare. Så fortsätt, släpp lös din kreativitet och låt musiken vara soundtracket till din Instagram-berättelse!

Tyvärr är musikklistermärket den primära metoden för att lägga till musik till din Instagram-berättelse. Även om det finns alternativa appar och metoder, kanske de inte erbjuder samma sömlösa integration som den inbyggda musikfunktionen.

Tillgängligheten för låtar i Instagrams musikbibliotek kan variera beroende på din plats och licensavtal med musikbolag. Om du inte kan hitta en specifik låt kanske den inte är licensierad för användning i din region.

Ja, du kan lägga till musik till både foton och videor på din Instagram-berättelse. Följ bara samma steg som nämnts tidigare för att lägga till ett musikklistermärke till din berättelse.