Hur man blir verifierad på Facebook: Lås upp hemligheterna

Skapade 6 april, 2024
verifierat Facebook

Facebook-verifiering är en prestigefylld status som många användare strävar efter att uppnå. Det är ett sätt för individer och företag att bevisa sin äkthet och få trovärdighet på plattformen. I den här artikeln kommer jag att guida dig genom processen att bli verifierad på Facebook, steg-för-steg, och ge värdefulla tips för att öka dina chanser att lyckas.

Varför ska du bli verifierad på Facebook?

Att bli verifierad på Facebook har flera fördelar. För det första lägger det till ett lager av förtroende och autenticitet till din profil eller sida. När användare ser det blå verifieringsmärket bredvid ditt namn vet de att ditt konto är legitimt och inte en bedragare. Detta kan avsevärt förbättra din trovärdighet, särskilt om du är en offentlig person, influencer eller ett företag som vill bygga en stark onlinenärvaro.

För det andra får verifierade konton prioritet i sökresultaten. När någon söker efter ditt namn eller ditt företag på Facebook ökar chansen att din profil eller sida visas högst upp i sökresultaten med verifieringsmärket. Detta kan leda till mer synlighet, följare och engagemang.

Fördelarna med att bli verifierad på Facebook

Förutom förtroendet och synligheten erbjuder verifiering på Facebook ytterligare förmåner. Verifierade konton har tillgång till exklusiva funktioner som livestreaming av video, avancerad analys och möjligheten att tjäna pengar på innehåll genom annonspauser. Dessa funktioner är inte tillgängliga för vanliga användare, så att vara verifierad ger dig en konkurrensfördel.

Dessutom är det mer sannolikt att verifierade konton övervägs för partnerskap, samarbeten och sponsringsmöjligheter. Varumärken och företag letar ofta efter verifierade konton att associera med, eftersom det försäkrar dem om din äkthet och räckvidd. Detta kan öppna upp dörrar till spännande samarbeten och intäktsströmmar.

Förstå verifieringsprocessen på Facebook

Innan du går in i stegen för att bli verifierad är det viktigt att förstå verifieringsprocessen på Facebook. Plattformen har specifika kriterier för verifiering, och alla är inte kvalificerade. Facebook verifierar i första hand konton eller sidor som har stor sannolikhet att utge sig för identitet eller sidor som har ett betydande allmänintresse.

För att vara berättigad till verifiering måste du ha en komplett och aktiv profil eller sida med ett stort antal följare. Du bör också följa Facebooks riktlinjer för communityn och användarvillkoren. Det är viktigt att notera att Facebook inte accepterar individuella förfrågningar om verifiering. Istället granskar plattformen konton och sidor proaktivt och initierar verifieringsprocessen om det anses lämpligt.

Hur du ökar dina chanser att bli verifierad på Facebook

Även om verifieringsprocessen på Facebook inte är helt inom din kontroll, finns det steg du kan vidta för att öka dina chanser att bli verifierad. Här är några strategier för att förbättra dina odds:

 • Bygg en stark onlinenärvaro: Fokusera på att skapa högkvalitativt innehåll som resonerar med din målgrupp. Engagera dig konsekvent med dina följare och utöka din community på olika plattformar.
 • Skapa trovärdighet: Positionera dig själv som en auktoritet inom ditt område genom att dela värdefulla insikter, expertis och originalinnehåll. Samarbeta med andra välrenommerade individer eller varumärken för att öka din trovärdighet.
 • Behåll en professionell image: Se till att din profil eller sida speglar en professionell image. Använd högupplösta profil- och omslagsfoton, ge korrekt kontaktinformation och optimera din biografi eller om-sektion.
 • Engagera dig på ett autentiskt sätt: Var äkta i din interaktion med din publik. Svara på kommentarer, meddelanden och förfrågningar snabbt och respektfullt. Visa att du är engagerad i att bygga meningsfulla kontakter.
 • Utnyttja andra verifieringskanaler: Om du redan har verifierats på andra sociala medieplattformar eller har fått några anmärkningsvärda utmärkelser eller certifieringar, nämn dem på din Facebook-profil eller sida. Detta kan öka din trovärdighet och fånga uppmärksamheten från Facebooks verifieringsteam.

Genom att implementera dessa strategier kan du förbättra din närvaro online och öka sannolikheten för att bli uppmärksammad av Facebook för verifiering.

Steg-för-steg-guide: Hur du blir verifierad på Facebook

 1. Säkerställa behörighet: Som nämnts tidigare är det avgörande att uppfylla Facebooks kriterier för verifiering. Se till att du har en fullständig profil eller sida, följer communityns riktlinjer och har ett stort antal följare.
 2. Optimera din profil eller sida: Granska din profil eller sida och se till att den återspeglar ditt varumärke eller din identitet korrekt. Använd en högkvalitativ profilbild, omslagsfoto och ge detaljerad information om dig själv eller ditt företag.
 3. Förbered stöddokument: Facebook kan kräva ytterligare dokument för att verifiera din identitet eller ditt företags äkthet. Förbered dokument som statligt utfärdade ID, företagslicenser eller bolagsordning.
 4. Skicka en verifieringsförfrågan: Om du uppfyller behörighetskriterierna, navigera till Facebook-formuläret för begäran om verifiering. Ange den information som krävs, bifoga alla nödvändiga dokument och skicka in begäran om granskning.
 5. Ha tålamod: Verifieringsgranskningen kan ta lite tid, eftersom Facebook tar emot många förfrågningar. Medan du väntar, fortsätt att fokusera på att bygga din onlinenärvaro och engagera din publik.
 6. Uppföljning om det behövs: Om din verifieringsbegäran inte godkänns, bli inte avskräckt. Ta chansen att förbättra din profil eller sida baserat på den feedback du fått. Du kan skicka in ytterligare en begäran efter att ha gjort nödvändiga ändringar.
 7. Fira din verifiering: När ditt konto eller sida har verifierats framgångsrikt, fira din prestation! Dela nyheterna med dina följare, uppdatera din bio eller om-sektion för att stolt visa upp ditt verifieringsmärke och fortsätt ge värde till din publik.
verifierad Facebook 2

Vanliga misstag att undvika när du ansöker om verifiering

När du ansöker om verifiering på Facebook är det viktigt att undvika vanliga misstag som kan hindra dina chanser att lyckas. Här är några misstag att undvika:

 1. Ofullständig profil eller sida: Se till att din profil eller sida är komplett, med all nödvändig information korrekt ifylld. En ofullständig profil eller sida kan ses som en röd flagga och minska dina chanser att verifieras.
 2. Köpa följare eller likes: Tillgrip inte att köpa följare eller likes för att blåsa upp dina siffror. Facebooks verifieringsteam kan enkelt upptäcka falskt engagemang, och det kan leda till att din verifieringsförfrågan avvisas.
 3. Brott mot communityns riktlinjer: Följ strikt Facebooks riktlinjer för communityn och användarvillkoren. Att ägna sig åt skräppost eller oetiskt beteende kan leda till att ditt konto eller din sida flaggas, och du kan förlora dina chanser att verifieras.
 4. Imitation eller felaktig framställning: Försök inte att utge dig för att vara någon annan eller framställa din identitet eller verksamhet felaktigt. Facebook har robusta system på plats för att upptäcka sådana metoder, och det kan resultera i allvarliga konsekvenser, inklusive permanent avstängning.
 5. Flera verifieringsförfrågningar: Undvik att skicka in flera verifieringsförfrågningar samtidigt eller i snabb följd. Det kan ses som spam och kan skada dina chanser att bli verifierad.

Genom att undvika dessa misstag kan du upprätthålla en ren och trovärdig närvaro online, vilket ökar dina chanser att lyckas med verifieringen.

Alternativ till officiell Facebook-verifiering

Även om officiell Facebook-verifiering är mycket eftertraktad, finns det alternativa sätt att etablera trovärdighet och autenticitet på plattformen. Dessa alternativ kan vara särskilt användbara om du inte är berättigad till officiell verifiering eller vill förbättra ditt rykte online ytterligare. Här är några alternativ:

Badge Systems: Implementera märkessystem på din webbplats eller andra plattformar som du driver. Dessa märken kan beteckna din auktoritet, expertis eller medlemskap i välrenommerade organisationer. Att visa dessa märken på din Facebook-profil eller sida kan öka din trovärdighet.

Influencer-samarbeten: Samarbeta med verifierade influencers eller etablerade varumärken för att dra nytta av deras trovärdighet. Genom att associera dig med välrenommerade individer eller företag kan du indirekt öka din egen trovärdighet.

Användargenererat innehåll: Uppmuntra dina följare och kunder att skapa och dela innehåll relaterat till ditt varumärke. Användargenererat innehåll fungerar som socialt bevis och kan lägga till trovärdighet till din profil eller sida.

Engagera dig med inflytelserika grupper: Engagera dig med inflytelserika grupper eller grupper på Facebook som är relevanta för din nisch. Genom att aktivt delta i diskussioner och ge värdefulla insikter kan du få erkännande och bygga upp trovärdighet inom dessa gemenskaper.

Dessa alternativa metoder kan komplettera dina ansträngningar för att skapa trovärdighet på Facebook och särskilja dig från konkurrenterna.

Slutsats: Vikten av verifiering på Facebook

Sammanfattningsvis, att bli verifierad på Facebook kan avsevärt påverka din onlinenärvaro och trovärdighet. Det blå verifieringsmärket lägger inte bara till ett lager av förtroende utan ger också tillgång till exklusiva funktioner och partnerskapsmöjligheter. Genom att förstå verifieringsprocessen, implementera de nämnda strategierna och undvika vanliga misstag kan du låsa upp hemligheterna för att bli verifierad på Facebook. Kom ihåg att även om officiell Facebook-verifiering inte kan uppnås, finns det alternativa sätt att etablera trovärdighet och autenticitet på plattformen. Omfamna kraften i verifiering och ta din Facebook-närvaro till nya höjder.

För att bli verifierad på Facebook, gå till din sida, klicka på "Inställningar", klicka sedan på "Allmänt" och välj slutligen "Sidverifiering". Välj "Verifiera den här sidan" och ange sedan ett offentligt listat telefonnummer för ditt företag, ditt land och ditt språk. Facebook kommer sedan att ringa dig med en verifieringskod för att slutföra processen

Facebook verifierar vanligtvis sidor och profiler som representerar offentliga personer, kändisar, globala varumärken eller högprofilerade enheter. Kontot eller sidan måste vara äkta, unik, komplett och anmärkningsvärd, och den ska följa Facebooks användarvillkor och communitystandarder. Att ha ett betydande antal följare är inte ett krav för verifiering

När verifieringsbegäran har skickats kommer Facebook att granska kontot eller sidan för att säkerställa att den uppfyller plattformens verifieringskriterier. Granskningsprocessen kan ta flera dagar till veckor, och sidans ägare kommer att meddelas om verifieringsstatusen genom ett meddelande på Facebook eller via e-post