Hur går jag live på TikTok?

Skapade 8 april, 2024
tiktok live

TikTok har tagit den sociala medievärlden med storm med sina korta och kreativa videor. Men visste du att du också kan gå live på TikTok? Genom att gå live på TikTok kan du få kontakt med din publik i realtid, vilket skapar en mer interaktiv och engagerande upplevelse. I den här artikeln kommer jag att guida dig genom processen att gå live på TikTok, från kraven till att felsöka vanliga problem, och dela med mig av några tips för en framgångsrik livestream.

Fördelarna med att gå live på TikTok

Att gå live på TikTok erbjuder många fördelar för innehållsskapare och influencers. Först och främst låter det dig interagera med din publik i realtid, främja en känsla av gemenskap och bygga starkare kontakter. Att gå live ger dig också möjligheten att visa upp din personlighet och engagera dig med dina tittare genom livechatt och frågestunder. Dessutom tenderar TikToks algoritm att prioritera liveströmmar, vilket ökar dina chanser att nå en bredare publik och få fler följare.

Krav för att gå live på TikTok - antal följare och kontoberättigande

Innan du kan gå live på TikTok finns det några krav du måste uppfylla. För det första måste du ha ett visst antal följare. Även om det exakta antalet inte avslöjas offentligt av TikTok, tros det generellt vara cirka 1 000 följare. Så om du vill gå live, se till att du fokuserar på att öka antalet följare genom att skapa högkvalitativt innehåll och engagera din publik.

Utöver kravet på antal följare måste du också uppfylla vissa behörighetskriterier för kontot. Se till att ditt konto har god status, utan några brott mot TikToks community-riktlinjer. Du bör också vara minst 16 år och ha ett verifierat telefonnummer kopplat till ditt TikTok-konto. När du uppfyller dessa krav kan du fortsätta att gå live på TikTok.

Hur man går live på TikTok - steg-för-steg-guide

Nu när du uppfyller kraven, låt oss dyka in i steg-för-steg-guiden om hur du går live på TikTok.

 1. Öppna TikTok-appen på din smartphone och logga in på ditt konto.
 2. På hemskärmen trycker du på "+"-knappen längst ned i mitten av skärmen för att skapa en ny video.
 3. Svep åt vänster på inspelningsskärmen tills du ser alternativet "Live". Tryck på den för att välja den.
 4. Skriv en fängslande och engagerande titel för din livestream. Detta kommer att hjälpa till att locka tittare.
 5. Innan du går live kan du lägga till filter, effekter och till och med bjuda in en gäst genom att trycka på respektive ikon.
 6. När du är klar trycker du på knappen "Sänd live" för att börja sända.
 7. Interagera med din publik genom livechattfunktionen, svara på kommentarer och svara på frågor för att hålla dem engagerade.
 8. När du är klar trycker du på knappen "Avsluta" för att avsluta livestreamen.

Tips för en framgångsrik TikTok-livestream

Nu när du vet hur man går live på TikTok, låt oss utforska några tips för en framgångsrik livestream:

 1. Planera ditt innehåll: Innan du går live, ha en allmän uppfattning om vad du vill prata om eller visa upp. Detta hjälper dig att hålla fokus och leverera värdefullt innehåll till dina tittare.
 2. Engagera din publik: Interagera med dina tittare genom livechattfunktionen. Svara på kommentarer, ställ frågor och få din publik att känna sig delaktig i streamen.
 3. Marknadsför din livestream i förväg: Låt dina följare veta i förväg när du kommer att gå live. Du kan skapa teaser-videor eller inlägg för att skapa spänning och öka tittarsiffran.
 4. Använd rekvisita och bilder: Gör din livestream visuellt tilltalande genom att använda rekvisita eller bakgrunder som passar ditt innehåll. Detta kommer att fånga tittarnas uppmärksamhet och göra din stream mer minnesvärd.
 5. Samarbeta med andra kreatörer: Överväg att bjuda in andra kreatörer att gå med i din livestream som gäster. Detta kan hjälpa till att korspromovera varandras innehåll och attrahera en större publik.

Interagera med din publik under en TikTok-livestream

Under din TikTok-livestream är det avgörande att interagera med din publik för att skapa en mer engagerande upplevelse. Här är några sätt att effektivt interagera med dina tittare:

 • Svara på kommentarer: Ta dig tid att läsa och svara på kommentarer i livechatten. Erkänn dina tittare, svara på deras frågor och ta itu med deras problem.
 • Ställ frågor: Uppmuntra dina tittare att delta genom att ställa frågor till dem under livestreamen. Detta kan väcka konversationer och hålla engagemangsnivåerna höga.
 • Genomför frågestunder: Dedikera en del av din livestream till en frågestund. Bjud in dina tittare att ställa frågor och svara på dem live i kameran. Detta kommer att få din publik att känna sig hörd och uppskattad.
 • Ge shoutouts: Visa uppskattning för dina tittare genom att ge shoutouts till dem som aktivt deltar i livechatten. Detta kommer att uppmuntra andra att engagera sig också.

Kom ihåg att ju mer du interagerar med din publik, desto mer kommer de att känna sig kopplade till dig och ditt innehåll.

tiktok live 2

Felsökning av vanliga problem när du går live på TikTok

Även om det är relativt enkelt att gå live på TikTok, kan du stöta på några vanliga problem på vägen. Här är några felsökningstips:

 • Internetanslutning: Se till att du har en stabil och stark internetanslutning innan du går live. Dålig internetanslutning kan resultera i fördröjda eller avbrutna liveströmmar.
 • Ljud- och videokvalitet: Kontrollera dina ljud- och videoinställningar innan du går live. Se till att din mikrofon och kamera fungerar korrekt för att leverera en livestream av hög kvalitet.
 • Appuppdateringar: Håll din TikTok-app uppdaterad till den senaste versionen. Uppdateringar inkluderar ofta buggfixar och förbättringar, vilket kan hjälpa dig att lösa eventuella problem du kan stöta på under din livestream.

Om du fortfarande stöter på problem trots att du följer dessa tips kan du kontakta TikToks supportteam för ytterligare hjälp.

TikTok livestream-idéer och kreativa sätt att engagera din publik

Nu när du har en god förståelse för hur du går live på TikTok, låt oss utforska några kreativa idéer för att engagera din publik under dina liveströmmar:

Bakom kulisserna: Ta med publiken bakom kulisserna i din kreativa process. Visa dem hur du skapar dina TikTok-videor, dela tips och tricks och ge dem en inblick i ditt dagliga liv.

Handledningar och demonstrationer: Dela din expertis med dina tittare genom att genomföra livehandledningar eller demonstrationer. Lär dem en ny dansrutin, ett DIY-projekt eller ett recept. Detta kommer inte bara att underhålla din publik utan också ge värde.

Utmaningar och spel: Skapa interaktiva utmaningar eller spel som dina tittare kan delta i under din livestream. Detta kan sträcka sig från dansutmaningar till triviaspel, som håller din publik underhållen och engagerad.

Frågestunder: Dedikera en del av din liveström till en frågestund, där dina tittare kan ställa frågor till dig om vad som helst. Detta kommer att bidra till att skapa en känsla av anknytning och låta din publik lära känna dig bättre.

Marknadsför din TikTok-liveström - tips för att öka tittarsiffran

För att säkerställa en framgångsrik TikTok-livestream är det viktigt att marknadsföra det och öka tittarsiffran. Här är några tips som hjälper dig att göra just det:

Meddela det i förväg: Låt dina följare veta i förväg när du kommer att sändas live. Skapa teaser-inlägg eller videor för att skapa spänning och förväntan.

Korsmarknadsföring på andra plattformar: Marknadsför din livestream på andra sociala medieplattformar, som Instagram, Twitter eller YouTube. Detta kommer att hjälpa dig att nå en bredare publik och attrahera nya tittare.

Använd hashtags: Inkludera relevanta hashtags i din livestreams titel och beskrivning för att öka upptäckbarheten. Använd populära hashtags relaterade till ditt innehåll för att locka fler tittare.

Samarbeta med andra kreatörer: Samarbeta med andra TikTok-skapare för att korspromota varandras liveströmmar. Detta kan hjälpa till att introducera ditt innehåll för en ny publik och öka tittarsiffrorna.

Slutsats och sista tankar om att använda TikTok live för att skapa innehåll och engagemang

Att gå live på TikTok är ett kraftfullt verktyg för innehållsskapare och influencers att engagera sig i sin publik i realtid. Genom att följa den steg-för-steg-guide och implementera tipsen som delas i den här artikeln kan du skapa framgångsrika liveströmmar som fängslar dina tittare och stärker din community. Kom ihåg att interagera med din publik, felsöka vanliga problem och marknadsföra dina liveströmmar för att maximera tittarsiffran. Så fortsätt, omfamna världen av TikTok livestreaming och ta ditt innehållsskapande och engagemang till nya höjder.

Så här startar du en livestream på TikTok:

 1. Öppna TikTok-appen och tryck på plusikonen för att skapa en ny video.
 2. Välj "Live" från inspelningsalternativen längst ned på kameraskärmen.
 3. Ange en titel för din livestream och välj "Go Live" för att börja sända till dina följare.

För att gå live på TikTok måste ditt konto uppfylla följande krav:

 • Ditt konto måste ha minst 1 000 följare.
 • Du måste vara minst 16 år gammal.
 • Ditt konto måste ha god status utan några betydande brott mot TikToks community-riktlinjer.

Ja, tittare kan skicka virtuella gåvor till värden under en livestream på TikTok som ett sätt att stödja och engagera sig med sändaren. Dessa virtuella gåvor kan köpas med TikTok-mynt, och de fungerar som en form av intäktsgenerering för innehållsskapare som livestreamar på plattformen.